2012. november 12., hétfő

Google Free Zone a fejlődő világ "megmentéséért"

A Google egy új szolgáltatást indítana, amelynek lényege, hogy lehetőséget adnának egyes szolgáltatásaik ingyenes elérésére mobiltelefonokon. Céljuk minden bizonnyal az, hogy a Facebook telefonos szolgáltatására adjanak versenyképes választ.

A szolgáltatás lényege, hogy az egyes Google termékek ingyenesen elérhetővé válnának a telefonokon. Mégpedig anélkül, hogy az illető bármilyen mobilnetes díjcsomaggal rendelkezne. Ez még csak egy kísérleti stádiumban lévő kezdeményezés és főként a fejlődő országokat célozza meg. A cég nemes ügy érdekében találta ki új szolgáltatását: úgy vélik, hogy ezáltal elérhetik, hogy többen használják internetezésre is mobiltelefonjukat.

Mit ad ingyen a Google?
A Google a napokban Free Zone néven indított szolgáltatást a Fülöp-szigetek egyik mobilszolgáltatójával  (Globe Telecom) karöltve. Amennyiben a projekt eléri kitűzött célját, akkor más országokban is megjelenik a szolgáltatás.
A Free Zone működésének lényege az, hogy a felhasználók egy speciális domainen keresztül érhetik el az egyes Google szolgáltatásokat. Az ingyenesen elérhető szolgáltatások a következők: Google keresés, Google+ közösségi platform és a Gmail levelezőrendszer. Továbbá a Google találati listájában szereplő oldalak is ingyenesen betölthetővé válnának. 

A Google kezdeményezése nem számít újnak a piacon, elég ha csak a Facebook-ot említjük. Nézzük tehát milyen szolgáltatásokkal kell a Google-nak felvenni a versenyt.

Facebook éjjel, nappal
A Facebook esetében már nem számít újdonságnak a telefonról való ingyenes elérhetőség. A cég több mobilszolgáltatóval is megállapodást kötött az ügy érdekében. A T-mobile-nál is egy speciális domain segítségével vált elérhetővé a Facebook a mobilokon. Valamint a Vodafone esetében is lehetőség van korlátlan Facebook-ozásra. A Telenor-nál pedig egyes tarifák esetében a Google Maps által bonyolított adatforgalom válhat korlátlanná, ám nem ingyenessé!
Egy érdekes cikkből pedig, az is kiderül, hogy mi magyarok mennyire élünk azzal a lehetőséggel, hogy a telefonjainkon is nyomon követhetjük a Facebook-on történteket.

Az Opera is lépést tart
A Google kezdeményezéséhez hasonlót indított az Opera internetes böngészőt gyártó cég is. Az újonnan bejelentett Web Pass nevű szolgáltatásuk tulajdonképpen, egy a szolgáltatókon keresztül értékesített internetes jegyrendszer. A szolgáltatás működéséhez természetesen Opera webböngésző szükséges, azon belül is a legoptimálisabb az Opera Mini.

Hangzatos kezdeményezések
Lassan megszokjuk, hogy a Facebook mindenhol jelen van. Íme néhány új ötlete a nagymenő cégnek. Az oldal felhasználói ingyenesen hozzájuthatnak a népszerű víruskereső programokhoz. Valamint lehetősége van a felhasználóknak arra, hogy egy mobil VoIP-kliens segítségével ingyenesen telefonálhassanak egymás között. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése